Flaggfot

Flaggfötter

En bra flaggfot är försedd med roterande stångsockel som möjliggör flaggan att vända sig för att följa vinden och således undvika vindlast. Detta ger bättre stabilitet och gör flaggan mer attraktiv utomhus.

Vid moderna lätta flaggor kan användaren välja en eller flera lämpliga flaggfötter för en flaggstång med lämplig form och höjd. På så sätt kan man använda en flagga t ex på en mässa, på stranden, i snö eller på ett utomhusevenemang sommartid. Flaggstänger med olika form kan användas med varje flaggfot.

Sådana flaggfötter levereras som regel med en bär- / förvaringsväska.

Spikfot för flagga

Spikfot för flagga

Spikfot

En flaggfot för användning på gräs, grus och is. Stabiliteten säkerställs av 2 spikar som körs ner i marken. Använd t ex en hammare för att slå in foten i hårdare underlag.

Skruvfot för flagga

Skruvfot för flagga

Skruvfot

För användning på sand, snö och andra mjuka underlag. Foten skruvas ner i marken. För att underlätta skruvningen har flaggfoten utfällbara handtag på sidorna.

Förkromad kryssfot för flagga

Förkromad kryssfot för flagga

Förkromad kryssfot

En ihopfällbar förkromad kryssfot. Foten är helt av metall vilket gör den både tyngre och stabilare. Tack vare utseendet är denna flaggfot även lämplig för användning inomhus. Vid behov av extra tyngd kan man köpa en tyngdsäck för flaggfoten som tillval.

Plattfot för flagga

Plattfot för flagga

Plattfot

En flaggfot för användning på asfalt eller betong alternativt inomhus. Foten är tung och flat vilket gör den särskilt lämplig för folktäta områden. För ytterligare stabilitet kan fotändarna förankras i marken med hjälp av fästpinnar.

Kryssfot för flagga

Kryssfot för flagga

Kryssfot

En flaggfot som skruvas ihop, avsedd för användning på asfalt, betong eller hård mark alternativt inomhus. Foten är tung och har bred stödyta. För ytterligare stabilitet kan fotändarna förankras i marken med hjälp av fästpinnar.

Flaggfot med behållare

Flaggfot med behållare

Behållarfot

En flaggfot för hård mark, försedd med en tyngdbehållare som fylls med vatten eller sand. För ytterligare stabilitet kan stödfötterna under behållaren fällas ut och vid behov förankras i marken med hjälp av fästpinnar.

Flaggfot med behållare och fjäder

Flaggfot med behållare och fjäder

Behållarfot med fjäder

En ytterst stabil flaggfot med behållare, avsedd för hård mark. Fjädern gör stången följsam vid eventuella vindbyar vilket ger extra stabilitet. För ytterligare stabilitet kan stödfötterna under behållaren fällas ut och vid behov förankras i marken med hjälp av fästpinnar.